27 Temmuz 2014 Pazar

Saç Boyama Ve Bakımı Hakkında Tavsiyeler

               SAÇ BOYAMA VE BAKIMI HAKKINDA TAVSİYELER



  Kadınlar için saç boyatmak demek yenilenmek,kendini seksi ve güzel hissetmek demektir.Bunun için her kadının saçını boyatmak istemesi vazgeçilmez bir histir.Saç boyanırken yapılan bazı işlemler saçımızın doğal dengesinin bozulmasına sebep olur.Bunlardan en önemlisi boyama işleminden önce saç rengini açmak için kullanılan kimyasal maddelerdir.


  Saç boyama işlemine gelince saçlarınızın boyamadan önce kirli veya temiz olması çokta önemli değildir.Sadece saçınızda herhangi bir kimyasalmadde bulunmaması gerekir.Örneğin jole,saç spreyi gibi.Bunun nedeni ise boyanın saçlarınıza iyice işlemesini önleyip kalıcılığını azaltmaktadır.



  Saç boyama işlemi sırasında cildinize bulaşacak olan boyayı engellemek için alın ve ense kısmına nemlendirici krem sürebilirsiniz.Boya işlemi sonrasında bunu bir pamuk yardımıyla kolayca silebilirsiniz.



  Saç boyama işlemi ise şöyle yapılmalıdır : Önce aldığınız boyanın kullanım kılavuzunu okuyun.Boyanın giysilerinizde kalıcı izler bırakmaması için eski bir giysi giyin.Saç bitimlerine krem sürün.Şimdi eldivenleri takıp saçları bölüp boyama işlemine başlayabilirsiniz.Boyayı iyice sürdükten sonra saatini ayarlayıp bekleyin.





          








         Saç boyandıktan sonra kaşlarınız arasındaki renk farkı sizi rahatsız edebilir.Kaşlarınızı da boyayabilirsiniz fakat saçınıza sürdüğünüz boyayla değil.Kaşlar için özel hazırlanan boyalardan alıp boyayabilirsiniz.








  Saçlarınızı boyadıktan sonra rengini korumak için öncelikle güneşten ve klorlu sulardan uzak durun. Daha sonra fön, maşa gibi yüksek ısılı aletlerden uzak durun. Bunlar hem saç rengini bozar hem de saçlarınızı yıpratır.Boyalı saçlar için üretilmiş olan bakım kremlerini kullanın.
  Saçlarınızı boyama sıklığınız ise 4 ile 5 hafta içerisinde dip boya şeklinde olması tavsiye edilir.En az 2 ay içerisinde komple boya yapılması saçlarınıza zarar verebilir.


www.resimlerlemoda.blogspot.com
Son olarak saç boyamak saç dökülmesine sebep olmaz. 

Çünkü boyayı saçlarımızın deri kısmının dışarda kalan yerine süreriz.Bu nedenle kesilirken de acımaz ve boyadan sonra dökülmez.Saç dökülmesinin nedenleri ise düzensiz beslenme, çeşitli rahatsızlıklar ve mevsim değişiklikleri olabilir.



 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder