2 Ağustos 2012 Perşembe

Yüksek Performanslı Kol Antrenmanı - Kol Kası Geliştirmek



Ellerinizi Oynatın



Ellerinizin bar üzerindeki konumunu değiştirerek egzersizinizin süresini uzatabilirsiniz. Omuz genişliğinden daha dar olandan genişe doğru artan bar tutma pozisyonlarını tercih ederseniz çok daha etkili çalışırsınız. Bar tutma pozisyonu ufak farklarla da olsa değişik kasları çalıştırdığı için uzun vadede çok yararlı.


Daha Az Antrenman



Kollar, diğer daha büyük kas gruplarındakine oranla daha kısa bir yenilenme süresine ihtiyaç duyar ama göğüs, omuz ve sırt egzersizleri sırasında da kolların çalıştığı unutulmamalı. Bunların üzerine iki veya daha fazla kol antrenmanınız varsa, bu biraz fazla. Haftada bir veya iki kol antrenmanı yeterlidir.

Kendinizi Yorun



Koldaki kas lifleri en iyi sonucu yorulma eşiğine ulaşıldığında verir. Onları çalıştırırken gücünüzü sonuna kadar kullanın. Elbette tekrarın ortasında ağırlığı yere bırakmanızı sağlayacak kadar değil ama tam bir tekrar daha yapmaya gücünüz kalmayıncaya kadar çalışmalısınız.


Pozisyonunuzu Bozmayın



Yapılması gereken ilk şey egonuzu rafa kaldırıp gerçekten kayırabildiğiniz ağırlıklarla işe başlamaktır. Birçok insan hareketi tam anlamıyla yapmalarına izin vermeyecek derecede yüksek ağırlıklar kullanıyor. Bu durum daha az kas lifini çalıştırmanız anlamına geliyor. Her tekrarda kolunuzu tamamen düz pozisyona getirmelisiniz. Ağırlığı yukarı kaldırmak için belinizi büküyor veya kalçanızı hareket ettiriyorsanız, ağırlığı düşürmelisiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder